ΙΔΡΥΤΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Δημήτριος Π. Λυκούδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Θεολογία (τμήμα Θεολογίας) στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Φιλολογία (τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α. (Χριστιανική Αγωγή και Ποιμαντική) και ακολούθως στο τμήμα Θεολογίας (Δογματική). Είναι υποψήφιος Διδάκτορας του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α. στον τομέα της Ψυχολογίας της Θρησκείας.
   Το ερευνητικό του έργο εστιάζει σε θέματα ποιμαντικά και δογματικά και σε ζητήματα που άπτονται της Ψυχολογίας της Θρησκείας. Προσκεκλημένος Ιερών Μητροπόλεων τόσο του κέντρου όσο και της επαρχίας, κηρύττει ορθόδοξο λόγο περιοδικά. Επιμελείται και παρουσιάζει εβδομαδιαίως τεσσερις (4) ραδιοφωνικές εκκλησιαστικές εκπομπές (Ι.Μ. Χίου, Ψαρών και Οινουσών, Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Ι.Μ. Παροναξίας, Ι.Μ. Κεφαλληνίας, Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου, Ι.Μ. Αργολίδος, Ι.Μ. Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μυκόνου, Σερίφου, Κιμώλου, Μήλου, Σύφνου, Κύθνου, Φολεγάνδρου, Σίκινου, Ι.Μ. Πατρών, Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ι.Μ. Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, Ι.Μ. Άρτης, Ρ/Σ Αγίων Μετεώρων, Ι.Μ. Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ι.Μ. Καστορίας, δ
ιαδικτυακό ραδιόφωνο "Αγίας Τριάδος Βύρωνος", ραδιόφωνο "Μοναχική Διακονία", της Ι. Μονής Ταξιαρχών Πηλίου),  και έχει κάνει πάνω απο 100 εκπομπές στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά θεολογικά και ιστορικά συνέδρια και ημερίδες και αρθρογραφεί σε εκκλησιαστικά και ιστορικό-φιλοσοφικά περιοδικά. Επιμελείται και διαχειρίζεται τρία (3) ιστολόγια στο διαδίκτυο, «Θεολογικο Σπουδαστήριο», «Θεολογικό Αναλόγιο», «Θεολογικό Υπόμνημα». Από τον Ιανουάριο του 2015 εκδίδει και επιμελείται το έντυπο περιοδικό «Αιτωλικός Απόηχος», μια δίμηνη έκδοση πολιτιστικού περιεχομένου, το οποίο από τον Σεπτέμβριο του 2016, υπό τον τίτλο "Πολιτιστικός Απόηχος", μετατράπηκε σε τετράμηνη έκδοση ηλεκτρονικού περιοδικού 32 σελίδων. Από τον Οκτώβριο του 2016 εκδίδει το ηλεκτρονικό περιοδικό "Θεολογικό Υπόμνημα", μία τετράμηνη έκδοση 64 σελίδων με θεολογική επιστημονική θεματολογία.
   Ως κάτοχος διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής (Ωδείο Αιγάλεω), διακονεί στο ιεροψαλτικό αναλόγιο σε δύο ενορίες (Ι.Μ. Πειραιώς και Ι.Μ. Νέας Σμύρνης) και συμμετέχει σε εκκλησιαστικές χορωδίες και συναυλίες (διηκόνησε και ως κατηχητής Ανωτέρου στην Ι.Μ. Πειραιώς από το 2003 έως το 2009 – κάτοχος διπλώματος επιμορφώσεως στελεχών του διετούς σεμιναρίου της Ι.Μ. Πειραιώς). Έχει βραβευτεί με πολλές τιμητικές διακρίσεις για την συνολική εκκλησιαστική και πολιτιστική του δράση. Από τον Οκτώβριο του 2014 τυγχάνει μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών (ΔΕΕΛ). Στις 13/11/2014 βραβεύτηκε απο τη Διεθνή Ένωση Λογοτεχνών της Βραζιλίας για την ποικίλη εργογραφική του δραστηριότητα. Αρθρογραφεί και συνεργάζεται με την ηλεκτρονική εφημερίδα «Efenpress» και με τις έντυπες εφημερίδες «Κιβωτός της Ορθοδοξίας», «Ελεύθερος Τύπος», «Η Ροδιακή» κ.ά.
   Από τον Ιούνιο του 2015 διηκόνησε ως καθηγητής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του οποίου, διά της συγκλήσεως αυτής της 21-8/3-9-2015, εξέλεξε αυτόν παμψηφεί Σχολάρχην της Πατριαρχικής Ακαδημίας «Σιών» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, θέση από την οποία παραιτήθηκε πέντε μήνες αργότερα. Από τον Μάιο του 2016, παρουσιάζει την εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή "Νεανικές Αναζητήσεις" στον τηλεπτικό σταθμό ΘΑΡΡΙ, της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου.
  Είναι Ιδρυτής και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Συλλόγου Συμπαράστασης αδελφών «Ο Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία» που δραστηριοποιείται φιλανθρωπικά τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής όσο και σε όλη την Ελλάδα, διατηρώντας παραρτήματα σε πολλά μέρη εκτός των Αθηνών. Τον Αύγουστο του 2016 ίδρυσε και οργάνωσε τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό "Analogio.webnode.com" ο οποίος εκπέμπει διαδικτυακά επί 24ώρου βάσεως με ποικίλη πνευματική θεματολογία. Τον Ιανουάριο 2017 ίδρυσε την ομάδα επισκέψεως ασθενών "Ο Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός", η οποία, στελεχωμένη με νέους και νέες, κάθε Κυριακή απόγευμα επισκέπτεται ένα νοσηλευτικό ίδρυμα της Αθήνας (κάθε μήνα και διαφορετικό νοσοκομείο) και εθελοντικά διακονεί τους ασθενείς.
     Ομιλεί: Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ρωσικά, Ρουμάνικα, (Αραβικά – Εβραϊκά).
Έργα του:
1. «Η Προσευχή ως επικοινωνιακός τρόπος προσέγγισης του Θείου στο χώρο του μεταμοντέρνου κόσμου» (Αθήνα 2011),
2. «Βίος Αβίωτος» (Αθήνα 2014),
3. «Οσμήν Ευωδίας Αγιορείτικης» (Αθήνα 2015),
4. «Αγέλαστοι Άνθρωποι» (Αθήνα 2016),
5. «Ο Άγιος του αιώνα μας, πρὠην Πενταπόλεως Νεκτάριος Κεφαλάς» (Αθήνα 2016),
6. «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Βίος και Πολιτεία» (Υπό έκδοση),
7. «Θεολογίας γόνοι αθεολόγητοι» (Υπό έκδοση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου